Vauvan.com

Oletko raskaana? Voit seurata sikiön kehitysvaiheita ja saada hyödyllisiä pikavinkkejä raskausajasta siirtymällä osoitteesta www.raskauslaskuri.com löytyvään Raskauslaskuriin. Sama sivusto tarjoaa myös näppärän ovulaatiolaskurin. Molemmat "raskaustyökalut" ovat tietenkin täysin ilmaiseksi käytettävissä, eivätkä ne vaadi minkäänlaista rekisteröitymistä tms.

Vauvan vaatteet

Laadukkaita, kestäviä ja turvallisista raakamateriaaleista valmistettuja vauvanvaatteita valmistavat erityisesti sellaiset vaatemerkit kuin Sweet Peanut, joka on erikoistunut värikkäiden ja hilpeiden vauvan vaatteiden luomiseen. Laadukkaita vaatteita valmistaa myös Emile et Rose -niminen yritys. Nykyaikana vauvoille ja nuorelle äidille on monenlaisia vaatteita sekä asusteita, kuten mekkoja, housuja, farkkuja, neuleita, neuletakkeja, hameita, takkeja, ulkohousuja, ulkoliivejä, kaulahuiveja, t-paitoja, toppeja, pipoja, capreja, sukkia, kenkiä, lappuhaalareita, slipovereita, alushousuja, legginseja, huiveja… Näihin voi "polttaa" satojen eurojen edestä rahaa, joten on hyvä valita kulutusta ja todellista käyttöä kestäviä vaatteita.

Vauvaikäisten vaatteita myydään useimmissa vaatekaupoissa. Kohtuullisen hintaisia vauvanvaatemerkkejä on myynnissä ainakin seuraavissa liikkeissä:

Vaukirja

Näiden kivijalkamyymälöiden ohessa vauvojen vaatteita myydään runsaasti uusina ja käytettyinä Internetissäkin.

Vauvan vaatteet eri kehitysvaiheille

Vauvojen vaatteet menevät pieniksi alta aikayksikön. Vaikka vaatteet näyttäisivät kuinka kauniilta ja hintaluokaltaan sopivilta, on hyvä miettiä mahtuvatko esimerkiksi pöksyt vauvalle enää parin kuukauden kuluttua. Yhden–kahden kuukauden ikäisen vauvan tärkeimpiä vaatteita ovat potkuhousut ja nauhapaita. Myös bodypuvut ovat hyviä hankintoja.

Vauvan vaatekoot

Sukan ja kengän koko on yleensä ikävuosien 0 ja 9 välillä luokkaa 17–18 ja sen jälkeen 19–21.